Album: Requiem

Reeks: Onsterfelijken, De (2)
Nummer:1.1
Titel: Requiem
Type:Softcover
Status: Mogelijk beschikbaar   ( Bestel )
Uitgever(s): Reboot
Auteur(s): Manon Albers [Vertaling] / Dejan Nenadov [Tekeningen] / Marko Nikolic [Tekeningen] / Ahmad Resh [Vertaling] / Marko Stojanovic [Scenario] / Aljosa Tomic [Kleuren]
UAC/ISBN-13: 9789083 265308
Uitgekomen (1e druk): Week 14, 2024
Prijs (1e druk): € 10,95
Info: Deze spannende strip die zich op 5 december 1791 in Wenen afspeelt, gaat over de norse Marko (gepassioneerd wijnliefhebber) en de poėtische vampier Chen die op zoek is naar informatie. Zij ontmoeten elkaar tijdens een uit de hand gelopen gevecht in herberg De Zwarte Kat, het gat van de duisternis, ook wel: de weg naar de hel. Vrij plotseling zit de lezer dan weer in het armoedige familiedrama van Mozart. Wolfgang Amadeus Mozart (de stem van God op aarde) schrijvend aan zijn meesterwerk: Requiem.
De vampiers hebben door de eeuwen heen hun NT in de samenleving gemaakt en zijn volledig geļntegreerd. Er wordt gegooid met mythologische en historische personages en epische gedichten. Plaatsnamen uit Servische sprookjes. Wie zijn Jozef en Karl? Wie is de zogenaamde dode vriend Till? Hoe kan het dat Marko onsterfelijk is? Hij loopt toch ook al wat eeuwen rond. Omdat deze filosofie strips zonder al te veel uitleg drie parallelle eenheden weergeeft, verder lezen uw maximale concentratie. Maar dan krijg je ook wel wat terug: wijn, bloed, geweld, satire en natuurlijk het ingenieuze nooit afgemaakte Requiem.
Een fraaie combinatie van het mythische en historische.
Scan kaft:
Scan pagina:
 

Einde van deze pagina.